Gratis fles cava!
Hotel Wilhelmina
image

Gratis fles cava!

e Zeeuwse gastvrijheid en beleving in Strandhotels Domburg is anders dan in elk ander strandhotel aan de Zeeuwse kust. Er hangt een ongedwongen, open en losse sfeer. Zon, zee, strand en duinen bepalen
het karakter.

Boek nu

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Gratis fles water

Wandelen in de Manteling, Domburg: loofbomen aan de Noordzee

Een lange wandeling langs de kust van Domburg gaat in oostelijke richting naadloos over in natuurgebied de Manteling. Waar het geluid van de zeemeeuw versmelt met het geluid van de nachtegaal, die in de dicht opeen bepakte loofbomen van het bos huist. Hotel Wilhelmina in Domburg is ideaal gelegen aan het strand, met op de achtergrond het eeuwige ruizen van de Noordzee. Een prachtige omgeving waarin diverse wandelroutes in Domburg afgelegd kunnen worden. We geven graag wat meer informatie over natuurgebied de Manteling van Walcheren.

Wie op zoek is naar een strandhotel in Domburg, is bij Hotel Wilhelmina aan het juiste adres. Maar er is zoveel meer moois te ontdekken. Wie de deur van ons hotel uitstapt en de kustlijn in Oostelijke richting volgt, lang de glooiende duinheuvels van Domburg, kan naar hartenlust wandelen en fietsen in De Manteling. Deze bijzondere omgeving kenmerkt zich door de nabijheid aan het strand en dus grote stukken duin, maar ook door prachtige bomen en door een rijke geschiedenis. Van de 15de tot de 19de eeuw woonden de Middelburgse elite in dit groene hart, waardoor het gebied een mondaine uitstraling kreeg. Maar het gebied kent ook een minder glorieuze kant. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd eind 1944 zwaar gevochten in dit gebied, waardoor men tot op de dag van vandaag nog vele sporen van dit historische conflict terug kan vinden.

Een verrassende wandeling in de Manteling

De Manteling biedt omzoomde lanen met beuken, linden en eiken en leidt langs waterpartijen en duinen. Mysterieuze slingerwegen brengen je dieper het bos in, waar zoet geurende struiken de wateren omzomen. Ook voor de vogelliefhebber is dit een prachtige omgeving. Wie in de herfst zijn wandelschoenen uit het stof trekt, wordt beloond met overtrekkende siervogels die nog snel hun heil zoeken in een warmer oord om de winter te trotseren. Wie goed zoekt en soms durft te dwalen buiten de geijkte paden, wordt wellicht beloond met een passerend damhert. Anders maken de indrukwekkende dieren hun aanwezigheid kenbaar door hun gebrul te laten horen. De Manteling is een gebied wat vooral de moeite waard is om zelf te ontdekken. Bij Hotel Wilhelmina in Domburg zorgen we in ieder geval voor een comfortabel bed om de vermoeide benen te rusten te leggen en voorzien we graag in de beste tips over de omgeving.

Bezoek de website van Staatsbosbeheer om de beschikbare wandelroutes voor de Manteling te bekijken of ga lekker op eigen houtje op pad.